Alla inlägg den 25 augusti 2010

Av Mia - 25 augusti 2010 22:03

Det kan hända mycket på kort tid om man lämnar mig ensam hemma.

  

Resultatet av mitt arbete med en sko och en toarulle.

 

Buskul!

Gila

  

Av Mia - 25 augusti 2010 09:33

Så idag skulle jag få prova att spåra igen utan störning. Matte gick iväg utan morsan och mig med snitslar och saker. Sedan skulle vi få gå en kisserunda medans spåren la sig. När vi passerat där spåren började med en bra bit släppte matte oss lösa. Då sticker morsan i full fart bakåt och kör ett av spåren som matte gjort. Klantigt matte att du inte tänkte på att min morsa är lite för smart för dig. Nåja matte fick stopp på morsan innan hon tog det andra spåret också och vi kunde gå vidare, denna gång i koppel.

 Efter en stund kom matte på att vi skulle leta tryffel och vi gick in i granskogen och blev frisläppta. Morsan har grävt upp några tryfflar förrut med hjälp av Tristan som är tryffelgud. Men hon behöver lära sig att fixa det på egen hand. Men det blev inget tryffelsök för helt plötsligt hittade matte en kantarell och då tyckte hon att vi skulle lära oss att hitta fler. Vi fick lukta på kantarellen och varje gång nosen snuddade vid den fick vi godis. Inte dumt alls faktiskt det kan man ju stå ut med. Men nu gällde det inte bara att lukta på den plockade kantarellen utan vi skulle lukta på andra som fortfarande satt fast i marken för att få mer godis. Inte för att skryta men jag var duktigare än morsan på kantareller. Matte var tvungen att peka på svamparna innan morsan luktade på dem men jag luktade, grävde och till och med la mig på dem alldeles själv. Matte var nöjd med mig men sa något om att förfina tekniken så att det inte blev svampstuvning redan i skogen.

 Sen var det dags för mitt spår. Morsan fick vänta i bilen. Det gick inte jättebra men en liten förbättring och till sist hittade jag min älsklingsanka och fick godis av matte.


Sniff sniff

Gila   

Ovido - Quiz & Flashcards