Alla inlägg under september 2007

Av Mia - 8 september 2007 16:21

Oj oj oj en sån dag!


Här står vi snyggt uppradade alla unghundstikar.

Först fick jag gå ett varv sedan pratade domaren med matte och förklarade hur hon skulle gå med mig. Sedan gick jag ett varv till.

Sen pratade domaren med matte igen. Hon gick i fel tempo, höll fel i kopplet och så fick hon inte ge mig godis. Sedan blev det ett varv till och då blev domaren nöjd men sa till matte att hon skulle träna mer hemma. TRÄNA MERA vi har ju inte gjort annat senaste tiden!

Så här snygg var jag när jag stod, det klarade vi i alla fall.


Ett rött band och 1:a pris i kvalitet fick jag. Ut ur ringen och träna inför konkurensen. Matte fick finfina tips av Martin och Karin, supermycket tack till er. Sedan in igen för placering i ukk, 5st i klassen fick 1:a pris.

Här pratar matte allvar med mig: Ja matte jag lovar att vara duktig bara du går som domaren vill.

  

Matte skötte sig och jag med och vi kom tvåa med CK, HURRA!!!!! Supernöjda är vi med det resultatet med tanke på att domaren skickade ut hundar med tvåor, treor och 0:or.

Under tiden man väntar på att få gå in i ringen kan man ju alltid flörta lite med snygga grabbar.


Sen var det dags för bästa tik

Full koncentration, nu gäller det. Kolla in stjärnorna i bakgrunden.... Dippa, Grynet och Våfflan.


Bästa tik och BIR blev Tuna (Lapinlumon Fortuna), 2:a Våfflan, 3:a Dippa, 4:a Grynet, 5:a SALMA!!!!!!

 Tänk att lilla jag placerade mig i Bästa tik. Vi var 7st som fått ck alltså slog jag ut två snyggingar.

 Jag brukar inte publicera min kritik här men idag gör jag det för den är faktiskt riktigt rolig:-)


Mycket rastypisk tik med utmärkt huvud, bra hals, rastypisk kropp, likaledes pälsstrukturen, utmärkta rörelser när matte har hittat den rätta hastigheten och koppellängden.


 Vilken tur att domaren såg hur fin jag är trots mattes usla handling ;-)


BIM blev snygga Hugo (Bonbons Lr G-son). Kram och grattis till er!


Kramis!

SnyggSalma


Av Mia - 7 september 2007 11:29

I dag på morgonpromenaden gjorde jag något roligt. Matte pekar på en sten eller stubbe en bit fram och säger hopp upp. Då springer jag dit och hoppar upp och stannar kvar tills matte kommer fram med GODIS. Superkul! I bland väljer jag ut en sten själv och hoppar upp MEN då får jag inget godis. Tydligen måste det vara just de stenarna eller stubbarna som matte väljer.


StenhopparSalma

Av Mia - 6 september 2007 19:25

I dag skjutsade matte mig till djursjukhuset. Redan när hon parkerade bilen så anade jag oråd. Försökte dra i väg bort från entren men matte är ganska stark så hon drog på andra hållet. Inne i väntrummet satt jag och skakade och även när vi fått komma in på rummet. Till sist tog matte upp mig i knät och då kändes det lite bättre. Sedan fick vi vänta där inne i en halvtimme och till slut kom vetrinären in med ett papper och den där scannermojängen som piper när den kommer över nacken på mig. Sedan skrev matte på pappret och vi fick gå ut.

 VA!!! inga läskiga sprutor, inget jobbigt alls, konstigt det brukar alltid hända nåt läskigt när man är där. En gång åkte husse därifrån utan mig och det tog flera dagar innan matte hämtade mig.

 Nej denna gången verkar det som om pappret var det viktiga för det tog matte med sig. Hon sa att det var ett 4-veckorsintyg och att jag behöver det när vi ska åka till Danmark.


Hej hej!

Salmis

Av Mia - 5 september 2007 21:29

Så har jag precis kommit hem från dagens agilitykurs. I dag fick vi träna på säcken, däcket, framåtsändande och så lite starter.

 Som vanligt är jag superspeedad när vi kommer dit. Det är ju så himlans roligt. Skötte mig faktiskt ganska bra ändå förutom ett frivarv på sisådär 5,6,7 minuter. Tyvärr blev matte inte så där roligt hysterisk utan hon struntade mest i mig. När hon stod och pratade med ena instruktören och helt glömt bort mig gick jag fram till hennes ben. Jösses så glad matte blev då, jag fick massor av beröm och godis.

 Jag fick en tävlingsbok i dag för matte vill att jag ska bli mätt. Nej inte mätt på sånt man äter utan mätt hur hög jag är. Jag är antingen 42 eller 43 cm och i agility är det en himlans stor skillnad. Så för att få ett intyg på mitt mått måste en auktoriserad agilitydomare mäta mig och det kan man göra vid en tävling. Så nu ska vi bara ta oss till en sådan.

 För vem vet om några år så är jag kanske en agilitystjärna.


Kramelikram

LivetärsåroligtochjagärsågladSalma

Av Mia - 4 september 2007 22:07

I dag har jag provat en tröja på Tails.

Snygg va? Rea var det också men matte tyckte inte att jag behövde nån tröja. Taskmört!

Jag passade även på att lukta in godishyllan. När det gäller godis så är matte lite snällare och hon köpte en strupe till mig fast det inte är fredag.

Kramisar

FashionistaSalma

Av Mia - 4 september 2007 13:46

Jag behöver hjälp med att sluta med cigaretter. Kan känna doften av dem på flera meters avstånd och dras likt en magnet till dem. Man hittar dem ofta under bänkar i stan. Mmmm... så måste man svälja dem snabbt innan matte hinner pilla ut dem ur munnen.

 Hjälp jag tror att jag blivit beroende!


FimpSalma

Av Mia - 3 september 2007 21:42

Nu äntligen har jag fått kontakt med cyberrymden och har lagt ut min kritik från lördagens utställning. Lillhusse var med på utställningen som fotograf och hans skildring av utställningen kan du se på hemsidan.

 Alltså gå in på Salmas sida klicka på utställningar- läs kritiken- klicka på bilder under kritiken-kolla in bilderna- klicka sedan på mer bilder från dagen kan du se här- kolla in lillhusses bilder.


Vacker tass!

Salma

Av Mia - 3 september 2007 19:52

I dag kom nummerlappen till utställningen i Bröndby i Danmark. Vi är 14 st Lagotto. Tänk att lilla jag ska få åka utomlands:-)


Salmis

Ovido - Quiz & Flashcards